Sastāvdaļas
-
Saldais krējums450 g
-
Olas dzeltenumi6 gab.
-
Vaniļas pāksts1 gab.
-
Apelsīns1 gab.
-
Pūdercukurs70 g
-
Pūdercukurskaramelizēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
No vaniļas pāksts iztīri sēklas un no apelsīna ar citrusskrāpi noņem miziņu.
Liec katliņā saldo krējumu ar vaniļas pāksti, sēklām un apelsīna miziņām – uzvāri.
Noņem nost no uguns nedaudz atdzesēties un ievilkties.
Olu dzeltenumus iemaisi atsevišķā bļodā ar cukuru.
No saldā krējuma izņem vaniļas pāksti, tad to lēnām lejot iemaisi pie olām.
Masu liec ūdens peldē un lēnām maisi līdz sabiezē (10 līdz 15 minūtes).
Masu sadala mazākos trauciņos un trauciņus liec lielākā cepampannā vai traukā, kurā ielej karstu ūdeni tā, lai tas nosedz trauciņus līdz pusei.
Liec krāsnī 150 grādos 40 minūtes. Kad tas gatavs, tad trauciņus ar masu izņem ārā un atdzesē.
Liec ledusskapī uz nakti.
Nākamajā dienā uz krēma ar sietiņa palīdzību vienmērīgi uzber pūdercukuru un apdedzini ar atklātu liesmu (degli) no augšpuses līdz karamelizējies.