Apelsīnu cepumi ar vārīto krēmu un ogām

  • Gatavošana 1h 20min
  • Vidēji grūti
Apelsīnu cepumi ar vārīto krēmu un ogām
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Vārītais krēms

  • Piens
     250 g
  • Olas dzeltenumi
     2 gab.
  • Milti
     2 ēdamk.
  • Kukurūzas ciete
     0.5 ēdamk.
  • Cukurs
     50 g
  • Citrona miziņa
     0.25 gab.
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Sviests
     100 g

Pasniegšanai

  • Apelsīnu cepumi Better
      15 gab.
  • Ogas (dekoram)
     150 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Apelsīnu cepumi ar vārīto krēmu un ogām

Pagatavo vārīto krēmu: sajauc olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru, citrona miziņu, kukurūzas cieti, miltiem, pievieno 1/3 piena, samaisi.
Karsē pienu līdz pirmajam burbulim, tad iemaisi olu miltu maisījumu un strauji maisi, līdz krēms sāk mest burbuļus un sabiezē.
Iemaisi sviestu un atdzesē.
Uz šķīvja kārto cepumus, ar konditorejas tūtiņu uzspied pumpiņas, bagātīgi dekorē ar ogām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti