Apelsīnu kūciņas

  • Gatavošana 3h
  • Viegli
Apelsīnu kūciņas
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Apelsīnu kūciņas

  • Apelsīns
     3 gabali
  • Olas
     5 gabali
  • Pūdercukurs
     200 g
  • Grauzdētas mandeles
     100 g
  • Kviešu milti
     100 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Apelsīnu ievārījums
     150 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Veselam apelsīnam nomizo mizu, liec verdošā ūdenī un vāri aptuveni 2 stundas. Kad gatavs, izņem no ūdens un sablendē biezenī.
Olas ar cukuru saputo stingrās putās, pievieno apelsīnu biezeni, miltus, cepamo pulveri, apelsīnu miziņu un sasmalcinātas grauzdētas mandeles. Lej formiņās.
Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 25 minūtes. Atdzesē. Pasniedzot maliņā liec apelsīnu ievārījumu, dekorē ar izfilētām apelsīna šķēlītēm.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli