Apelsīnu kūka ar baltās šokolādes krēmu un apelsīnu želeju

  • Gatavošana 2h 30min
  • Viegli
Apelsīnu kūka ar baltās šokolādes krēmu un apelsīnu želeju
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • Ola
     4 gab.
  • Burkāns
     200 g
  • Apelsīns
     1 gab.
  • Pūdercukurs
     150 g
  • Mandeļu milti
     150 g

Baltās šokolādes krēmam

  • Krēmsiers
     150 g
  • Baltā šokolāde
     170 g
  • Sviests
     200 g
  • Citrona sula
     2 ēdamk.
  • Pūdercukurs
     85 g

Apelsīnu želejai

  • Apelsīnu biezenis
     365 g
  • Izfilēts apelsīna mīkstums
     160 g
  • Cukurs
     100 g
  • Želatīns
     20 g
  • Citronskābe
     3 g
  • Apelsīna miziņa
     0.5 gab.
  • Pistācijas, citrusaugļi
      dekoram

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Aromātiska un garda apelsīnu kūka ar vieglu baltās šokolādes krēmu un atsvaidzinošu apelsīnu želeju, dekorēta ar citrusaugļiem un pistācijām - ideāli piemērota svētkiem!

Pagatavo biskvītu. Nomizo burkānus, sagriez ripiņās un novāri, līdz tie ir mīksti, tad sablendē biezenī. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C.
Saputo olas ar pūdercukuru, iecilā mandeļu miltus, pievieno burkānu biezeni, citrona sulu un sarīvētu apelsīna miziņu. Visu kārtīgi samaisi un masu sadali divās iepriekš sagatavotās kūku formās.
Cep aptuveni 20 minūtes, līdz biskvīts kļuvis zeltains, un, pārbaudot ar koka irbulīti, pie tā nelīp mīkla. Atdzesē un pārgriez katru biskvītu uz pusēm.
Pagatavo krēmu. Izkausē balto šokolādi ūdens peldē. Putotājā saputo krēmsieru ar pūdercukuru, pēc tam pievieno izkausēto šokolādi un ieputo sviestu. Apsmērē kūkas kārtas, nolīdzini un liec ledusskapī sastingt.

Pagatavo apelsīnu želeju. Katliņā uzkarsē apelsīnu biezeni ar cukuru un želatīnu, pievieno izfilētu apelsīnu gabaliņus un uzvāri. Pievieno citronskābi, samaisi.

Želeju lej formās, kas ir par izmēru mazākas nekā biskvīts un izklātas ar pārtikas plēvi vai foliju. Sasaldē, līdz želeja ir stingra un viegli pārvietojama. Liec želeju uz kūkas kārtas. Sakārtotu kūku dekorē ar citrusaugļu šķēlītēm un sasmalcinātām pistācijām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli