Sastāvdaļas
Biskvītam
-
Ola4 gab.
-
Burkāns200 g
-
Apelsīns1 gab.
-
Pūdercukurs150 g
-
Mandeļu milti150 g
Baltās šokolādes krēmam
-
Krēmsiers150 g
-
Baltā šokolāde170 g
-
Sviests200 g
-
Citrona sula2 ēdamk.
-
Pūdercukurs85 g
Apelsīnu želejai
-
Apelsīnu biezenis365 g
-
Izfilēts apelsīna mīkstums160 g
-
Cukurs100 g
-
Želatīns20 g
-
Citronskābe3 g
-
Apelsīna miziņa0.5 gab.
-
Pistācijas, citrusaugļidekoram
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Aromātiska un garda apelsīnu kūka ar vieglu baltās šokolādes krēmu un atsvaidzinošu apelsīnu želeju, dekorēta ar citrusaugļiem un pistācijām - ideāli piemērota svētkiem!
Pagatavo apelsīnu želeju. Katliņā uzkarsē apelsīnu biezeni ar cukuru un želatīnu, pievieno izfilētu apelsīnu gabaliņus un uzvāri. Pievieno citronskābi, samaisi.