Apelsīnu un burkānu kūka

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Apelsīnu un burkānu kūka

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • Kūkas maisījums
     400 g
  • Apelsīnu sula
     140 ml
  • Izkausēts sviests
     110 ml
  • Burkāni
     300 g

Krēmam

  • Siers Mascarpone
     400 g
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Cukurs
     160 g
  • Laima sula
     

Pasniegšanai

  • Sāļā karamele
     80 g
  • Mandeļu šokolāde Rimi
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Apelsīnu un burkānu kūka ar krēmīgu Mascarpone, sāļo karameļu un mandeļu šokolādi – ideāla izvēle svētku galdam vai saldam brīvdienu mirklim. 🍊🥕🍰

Sakarsē cepeškrāsni ventilatora režīmā līdz 180 grādiem.
Pagatavo biskvītu: sarīvē burkānus, sajauc ar kūkas maisījumu, pievieno apelsīnu sulu un izkausētu sviestu. Ļauj masai pastāvēt aptuveni 10 minūtes.
Ieliec kūkas formā (16–18 cm diametrā) cepamo papīru un ielej biskvīta masu. Cep 40–50 minūtes.
Paralēli pagatavo krēmu – saputo Mascarpone sieru ar saldo krējumu un pievieno laima sulu. Atdzesē biskvītu uz restītēm uz pannas.
Vienu pusi ievieto atpakaļ kūkas formā, virsū klāj 1/3 daļu no krēma un pārklāj ar otru biskvīta kārtu.
Pa virsu liec atlikušo biskvītu, pusi no atlikuša krēma un pārklāj ar atlikušo biskvīta kārtu.
Kūku ievieto ledusskapī un atdzesē vismaz 4 stundas. Pirms pasniegšanas kūku pārlej ar mandeļu šokolādi, sāļo karameli un dekorē pēc izvēles ar ziediem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļa pīne

20min • Viegli

Mozzarella zaķis

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes