Sastāvdaļas
Salāti
-
Hokaido ķirbis400 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa20 ml
-
Rozmarīns1 zariņš
-
Apelsīni400 g
-
Auksti kūpināts lasis400 g
-
Ledus salāti4 gab.
-
Fenhelis1 gabali
-
Redīsu dīgsti1 sauja (-s)
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Mērce
-
Olīveļļa Extra Virgin20 ml
-
Dižonas sinepes1 tējk.
-
Citrona sula2 ēdamk.
-
Medus1 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Samaisi ķirbi (sagrieztu plānās daivās) ar rozmarīnu, eļļu, sāli un pipariem, un liec cepties uz apmēram 30 minūtēm, kamēr gatavs.
Tikmēr bļodā vai burciņā sakratot, samaisi mērces sastāvdaļas.
Traukā liec salātlapas, uzlej mērci, pa virsu liec izcepto ķirbi, tad lasi (sagrieztu gabalos), fenheli (sagrieztu plānās šķēlēs), apelsīnus (nomizotus, sagrieztus gabalos) un dīgstus.
Pasniedz.