Bezglutēna apgrieztais ābolu pīrāgs

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Bezglutēna apgrieztais ābolu pīrāgs
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pildījums

  • Cukurs
     120 g
  • Āboli
     4 gab.
  • Sviests
     120 g
  • Citrona sula
     2 ēdamk.

Mīkla

  • Cukurs
     100 g
  • Mandeļu miltu
     220 g
  • Olas
     1 gab.
  • Sviests
     160 g

Pasniegšana

  • Saldējums
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Āboliem izgriez serdes un sagriež 8 šķēlēs.

Uz pannas izkausē cukuru, līdz tas pārvēršas šķidrā, dzidrā karamelē.

Pievieno sviestu un savāri karameli.

Liec traukā ābolus un citrona sulu.

Viegli maisot, apvāri 2-3 minūtes. Noņem no plīts. 

Ieslēdz cepeškrāsni un karsē to līdz 180 grādiem.

Sagatavo mīklu, sajaucot visas sastāvdaļas.

Mīklu uzklāj āboliem pa virsu un liec cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.

Pasniedzot apgriež pannu uz otru pusi. Pasniedz siltu un ar saldējumu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju biskvīts ar kapučīno krēmu

1h 10min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju vafeles

30min • Viegli