Aprikožu kūciņas

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Aprikožu kūciņas
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Milti
     350 g
  • Sviests
     120 g
  • Auksts ūdens
     35 g
  • Pūdercukurs
     20 g
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Karamele

  • Cukurs
     300 g
  • Sviests (sagriezts gabaliņos)
     100 g

Pildījums

  • Aprikozes
     9 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardas mazās apgrieztās kūciņas ar aprikozēm un karameli.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Bļodā izsijā miltus, pievieno sviestu, aukstu ūdeni, pūdercukuru, olas dzeltenumu un sāli, visu kārtīgi samīci un novieto vēsumā uz 30 minūtēm.

Katliņā ar biezu pamatni ieber cukuru un uz lēnas uguns kausē. Kad tas izkusis, pievieno sviestu un uzmanīgi maisi, līdz izveidojas viendabīga masa. Tas jādara ļoti uzmanīgi, jo karamele ir ļoti karsta. Kad karamele gatava, lej to 6 tīrās, sausās formiņās (ap 8 cm diametrā).

Aprikozes nomazgā, izņem kauliņus un pārgriez uz pusēm. Liec aprikožu pusītes ar apaļo daļu uz leju virsū karamelei. Ņem mīklu un plānā kārtiņā pārklāj pāri aprikozēm.

Kūciņas cep iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 20 minūtes, tad izņem no krāsns un karstas apgriez otrādi uz šķīvja tā, lai aprikožu skaistās apaļās pusītes būtu uz augšu. Kūciņas var ēst gan karstas, gan atdzesētas. Ļoti labi klāt derēs saldējums.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti