Ar garšaugu sviestu pildīta palija

  • Gatavošana 35min
  • Vidēji grūti
Ar garšaugu sviestu pildīta palija
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Palija
     1
  • Sviests
     100 g
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Sāls
     5 tējk.
  • Cukurs
     1 šķipsniņa (-s)

Piedevām

  • Zaļo pākšu pupiņas
     800 g
  • Sviests
     30 g
  • Saulespuķu eļļa
     10 g
  • Sāls pēc garšas
     
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakapā zaļumus ar ķiploku un sajauc ar sviestu.
Pieber cukuru un sāli.
Zivi noskalo un nosusini.
Zivs galvu vari atstāt vai nogriezt un ielikt saldētavā, jo no tās varēsi pagatavot buljonu.
Zivi ierīvē ar sāli.
Vēderā liec lielāko daļu garšaugu sviesta, taču nedaudz atstāj, ar ko ieziest ārpusi.
Ideālā variantā zivi sasien, lai vēders nevērtos vaļā.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 18–25 minūtes, atkarīgs no zivs lieluma.
Kad cepšanai atlikušas vēl 10 minūtes, sakarsē pannā sviestu un eļļu.
Apcep tajā pākšu pupiņas ar sakapātu ķiploku un sāli.
Kad pupiņas nedaudz apcepušās, pievieno ūdeni, ne vairāk par 150 ml, uzliec vāku un pasautē 3–5 minūtes.
Noņem vāku un ļauj ūdenim izgarot.

Līdzīgas receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs buljons

1h 20min • Viegli