Sastāvdaļas
Omlete
-
Olas4 gab.
-
Krievijas vai Holandes siers100 g
-
Eļļa20 ml
Salāti
-
Garais gurķis0.5 gabali
-
Redīsi baltie0.5 gabali
-
Burkāns1 gab.
-
Sāls0.33 tējk.
-
Cukurs0.33 tējk.
-
Citrona sula5 ml
-
Olīveļļa1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vispirms sagatavo salātus, sagriežot dārzeņus smalkās strēmelēs un pievienojot sāli, cukuru, citrona sulu un eļļu.
Pēc tam gatavo omleti.
Sarīvē sieru uz smalkas rīves, lai tas ātrāk izkustu.
Sakul olas ar dakšu, neputo ar putojamo slotiņu!
Sakarsē pannā eļļu, lej pannā un no malām lēnām bīdi apcepto olu uz vidu, tukšajā vietā ļaujot ieplūst šķidrai olai.
Kad olu masa apcepusies no vienas puses, uzber sieru un pieloki malas puses, it kā gatavotu tortilju.
Pasniedz, kamēr omlete silta un siers vēl staipīgs.