Ar spinātiem un sieru pildīti Cannelloni makaroni

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Ar spinātiem un sieru pildīti Cannelloni makaroni
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Makaroni Cannelloni
     250 g
  • Saldēti spināti
     400 g
  • Biezpiens
     500 g
  • Olas
     2 gab.
  • Siers Mozzarella
     500 g
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Tomātu/picas mērce vai tomātu gabaliņi savā sulā
     0.5 L
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Baziliks
      15 lapiņas
  • Vidusjūras garšvielas
     1 ēdamk.
  • Oregano (raudene)
     0.5 ēdamk.
  • Piecu piparu maisījums
     0.5 ēdamk.
  • Čili pārslas
     0.25 ēdamk.
  • Sarīvēts cietais siers (Parmas vai Džugas)
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī recepte nāk no itāļu virtuves, esmu to drusku latviskojusi. Varbūt pat labāk... Var arī nelikt spinātus, bet iesaku – veselīgi un skaisti! Var sagatavot iepriekšējā vakarā un likt krāsnī nākamajā dienā.

Cepeškrāsni sasildi līdz 200 grādiem.
Atkausē spinātus, nolej sulu.
Cepamajā pannā (35 x 25 cm) ielej 100 ml tomātu mērces un 75 ml saldā krējuma un samaisi, lai vienmērīgi klāj pannas dibenu.
Sarīvē mocarellas sieru.
Sakapā pētersīļus un baziliku.
Atkausē spinātus un tos arī sakapā.

Bļodā samaisi biezpienu, olas, spinātus, pētersīļus, baziliku, 400 g mocarellas siera, ķiplokus (izspiestus ķiplokspiedē) un garšvielas.

Pildi nevārītus makaronus un ievieto pannā.
Pārējo tomātu mērci samaisi ar atlikušo saldo krējumu. Pārlej pāri pildītajiem makaroniem.
Pārkaisi ar 100 g mocarellas siera un cieto sieru.
Pārklāj cieši ar foliju. Liec krāsnī un cep 20 minūtes.
Noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, līdz siers burbuļo un kļūst zeltaini brūns.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes