Sastāvdaļas
-
Makaroni Cannelloni250 g
-
Saldēti spināti400 g
-
Biezpiens500 g
-
Olas2 gab.
-
Siers Mozzarella500 g
-
Saldais krējums200 ml
-
Tomātu/picas mērce vai tomātu gabaliņi savā sulā0.5 L
-
Ķiploki3 daiva (-s)
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
-
Baziliks15 lapiņas
-
Vidusjūras garšvielas1 ēdamk.
-
Oregano (raudene)0.5 ēdamk.
-
Piecu piparu maisījums0.5 ēdamk.
-
Čili pārslas0.25 ēdamk.
-
Sarīvēts cietais siers (Parmas vai Džugas)100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šī recepte nāk no itāļu virtuves, esmu to drusku latviskojusi. Varbūt pat labāk... Var arī nelikt spinātus, bet iesaku – veselīgi un skaisti! Var sagatavot iepriekšējā vakarā un likt krāsnī nākamajā dienā.
Bļodā samaisi biezpienu, olas, spinātus, pētersīļus, baziliku, 400 g mocarellas siera, ķiplokus (izspiestus ķiplokspiedē) un garšvielas.