Arančīni ar spinātiem un sparģeļiem

  • Gatavošana 1h
  • Grūti
Arančīni ar spinātiem un sparģeļiem
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Risoto

  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Timiāns
     5
  • Arborio rīsi
     200 g
  • Baltvīns
     100 ml
  • Dārzeņu buljons
     800 ml
  • Spinātu lapas
     1 sauja (-s)
  • Vegāniskais krēmsiers
     1 ēdamk.
  • Sāls pēc garšas
     
  • Melnie pipari pēc garšas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā apcep sīpolus, pievieno ķiplokus, timiānu, rīsus un sautē 2–3 minūtes.
Pievieno baltvīnu, nedaudz buljona un, ik pa laikam apmaisot, sautē rīsus uz vidējas uguns, līdz šķidrums gandrīz iztvaikojis, tad pievieno vēl nedaudz buljona un turpini sautēt. Atkārto šo procesu, līdz viss buljons ir izvārījies un rīsi gatavi.
Pēc garšas pievieno sāli, iemaisi spinātus un krēmsieru. Atdzesē.
Bļodā ber kviešu miltus, cepamo pulveri un šķipsnu sāls. Pievieno ūdeni un kārtīgi samaisi ar putojamo slotiņu. No risoto veido nelielas bumbiņas, iemērc miltu mīklā un tad apviļā rīvmaizē.
Katliņā uzkarsē rapšu eļļu līdz 190 grādu temperatūrai. Liec cepties bumbiņas eļļā pa vienai, līdz tās ir brūnas un kraukšķīgas. Nosusini virtuves dvielī un pasniedz ar apceptiem sparģeļiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli