Arbūza un prošuto salāti

  • Gatavošana 15min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Mandeles
     2 ēdamk.
  • Piparmētra
     15 g
  • Apelsīnu miziņa
     0.5 tējk.
  • Apelsīnu sula
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Arbūzs bez sēklām
     0.5 gab.
  • Baltā vīna etiķis
     2 ēdamk.
  • Prošuto
     60 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz pannas apcep mandeles, līdz tās ir zeltaini brūnas (apmēram 5 min).

Bļodā sajauc sasmalcinātas apceptās mandeles, sagrieztas piparmētru lapas, sarīvētu apelsīna miziņu, apelsīnu sulu, olīveļļu un sāli.

Lielā bļodā sagriež arbūzu kubiņos. 

Pievieno baltvīna etiķi un sāli un samaisa.

Salātus kārto uz šķīvja  – liek arbūzu, pievieno sagrieztu prošuto, pa virsu pārlej mandeļu mērci.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Augļu salāti

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tomāti želejā

1h • Viegli