Sastāvdaļas
-
Arbūzs bez sēklām1 kg
-
Lieli tomāti2 gabali
-
Laima sula2 gab.
-
Gurķis1 gab.
-
Sarkanā paprika1 gab.
-
Bazilika lapiņas1 sauja (-s)
-
Čili pipars0,25 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Vārītas, attīrītas garneles200 g
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomizo arbūzu, 1/5 daļu sagriež kubiņos un liek traukos, kuros vēlāk pasniegs zupu.
Pārējo arbūza mīkstumu liek lielā traukā un pievieno lielos gabalos sagrieztas pārējās sastāvdaļas (gurķi nomizo, čili smalki sakapā).
Sablendē, līdz veidojas biezzupas konsistence.
Pagaršo, ja vajag asumiņu, pieliek vēl čili.
Zupai pievieno garneles un pasniedz ar arbūza gabaliņiem, lai sajustu gan saldu, gan nedaudz pikantu garšu.