Arktiskā palija ar kukurūzas putru

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Arktiskā palija ar kukurūzas putru
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Zivs

  • Palijas filejas
     300 g
  • Kviešu milti
     1 ēdamk.
  • Joda sāls
      pēc garšas
  • Gī sviests Rimi Planet
     1 ēdamk.

Putra

  • Buljons (pēc izvēles)
     200 ml
  • Kukurūzas putraimi
     70 g
  • Piens
     50 ml
  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Rīvēts cietais siers
     1 ēdamk.

Mērce

  • Citrons
     1 gab.
  • Joda sāls
      pēc garšas
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Garneles
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Arktiskā palija ar kukurūzas putru

Palijas filejas apkaisi ar sāli un apviļā miltos.
Sakarsē pannu un gī sviestā apcep zivs filejas, sākot cept ar ādu uz leju.
Cep 2 minūtes no katras puses.
Pierīvē turpat pannā mizu no citrona un izspied sulu.
Pielej saldo krējumu un pēc garšas pievieno vēl sāli.
Garneles pievieno brīdi pirms pasniegšanas, lai tās tikai sasilst.
Paralēli citā katlā vāri buljonu un, lēnām maisot, pievieno kukurūzas putraimus.
Kad putra sāk biezēt, pielej pienu.
Ja vēlies putru šķidrāku, pievieno vēl pienu.
Noņem putru no uguns un iemaisi rīvētu sieru un sviestu.
Pasniedz putru ar zivi un garneļu mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes