Ātrā kafijas un šokolādes torte

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Ātrā kafijas un šokolādes torte
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • Šokolādes kūkas maisījums Rimi
     400 g
  • Sviests (izkausēts)
     100 g
  • Kafija (bez biezumiem)
     200 ml
  • Rums
     40 ml

Krēmam

  • Saldais krējums
     200 ml
  • Šķīstošā kafija
     50 g
  • Kakao pulveris
     40 g
  • Pūdercukurs
     160 g
  • Maskarpones siers
     500 g
  • Sviests
     80 g
  • Tumšā šokolāde
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ātrā kafijas un šokolādes torte ar gardu siera krēmu un tumšo šokolādi būs ideāli piemērota saldumu mīļotājiem, kas vēlas viegli un ātri pagatavot desertu.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Pagatavo biskvītu, sajaucot visas sastāvdaļas. Ja nevēlies rumu, pievieno vairāk kafijas. Iegūto masu lej kūkas formā un cep 40 minūtes, līdz biskvīts ir gatavs.
Biskvītu atdzesē un pārgriez uz pusēm.
Pagatavo krēmu. Saputo ar mikseri saldo krējumu ar maskarpones sieru, pūdercukuru, kakao un šķīstošo kafiju, līdz izveidojas biezs siera krēms.
Izkausē tumšo šokolādi ar sviestu un nedaudz atdzisušu lej klāt siera krēmam, viegli iecilājot ar konditorejas lāpstiņu. Pusi biskvīta liec tortes formā un smērē pa virsu krēmu.
Virs krēma liec otru biskvīta pusi un klāj par virsu atlikušo krēmu. Liec kūku ledusskapī nostāvēties vismaz 40 minūtes.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Upeņu balzama braunijs

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes