Ātrais ogu deserts

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Ātrais ogu deserts

Sastāvdaļas

  • Kultivētas mellenes
     200 g
  • Cukurs
     3 tējk.
  • Piparmētras
     1 bunte (-s)
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Zemenes
     300 g

Karamelei

  • Cukurs
     4 ēdamk.
  • Citronu sula
     1.5 tējk.
  • Mandeļu skaidiņas
     1 sauja (-s)
  • Ūdens
     100 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liec katliņā 3 ēdamkarotes cukura, piparmētras un pielej 100 ml ūdens.

Vāram, līdz iztvaiko ūdens un izveidojas sīrups.
Noņemam no uguns, izņemam ārā piparmētras un lejam sīrupu uz ogām.
Liek katliņā vai pannā 4 ēdamkarotes cukura, pielejam 1-2 tējkarotes citronu sulas.
Karsējam uz uguns, līdz cukurs kļūst brūns un šķidrs.
Liekam klāt 1 sauju mandeļu skaidiņu, samaisām un karsējam, līdz mandeles paliek brūnas.
Uz galda uzklājam 1 loksni cepamā papīra, uz tā uzlejam gatavo karameli.
Liekam virsū vēl vienu loksni cepamā papīra un izrullējam plānā kārtiņā. Ļaujam atdzist, tad salaužam gabalos.
200 ml putukrējuma sakuļam ar 1-2 ēdamkarotēm pūdercukura.
Šķīvī liekam ar sīrupu aplietās ogas, uzkulto putukrējumu un rotājam ar karameles gabaliņiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Augļu salāti

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti

Meža melleņu zupa

20min • Viegli