Atvērtais vistas cepetis ar kartupeļiem

  • Gatavošana 1h 40min
  • Viegli
Atvērtais vistas cepetis ar kartupeļiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Cālis Rimi
     1 gab.
  • Kartupeļi Rimi
     1.5 kg
  • Sviests Rimi
     100 g
  • Itāļu garšvielas Selection by Rimi
     25 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Cāli pārgriez uz pusi muguras daļā, lai krūtiņas būtu vidū.
Nosausini putnu ar papīra dvieli, lai varētu ierīvēt ar sviestu.
Samaļ garšvielas un sajauc ar 100g sviesta.

Aptuveni pusi sviesta ierīvē cāļa cepetim, otru daļu sajauc ar kartupeļiem.

Kartupeļus liec cepampannā, pa virsu liekot resti un uz restes atvētro vistas cepeti.
Liec cepties cepeškrāsns vidus plauktā.
Cep 40 minūtes, novērtē cepeti vizuāli, cepeša gaļai jau ir jābūt gana brūnai, tāpēc samazini temperatūru līdz 170 grādiem un cep vēl 25 minūtes.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli