Sastāvdaļas
Mīkla
-
Sviests120 g
-
Kviešu milti220 g
-
Cukurs60 g
-
Auksts ūdens40 ml
-
Sāls0.5 tējk.
Pildījums
-
Plūmes4 gab.
-
Persiki2 gab.
-
Aprikozes4 gab.
-
Baltais cukurs3 ēdamk.
-
Kukurūzas ciete1.5 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sviestu sarīvē un mīca kopā ar miltiem, cukuru un sāli.
Pievieno aukstu ūdeni, lai sviests pārāk neizkustu, ja nepieciešams, pievieno vēl miltus.
Mīklu liek ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.
Augļi pirms sagriešanas būs jānoblanšē, vārošā ūdenī paturot 1-2 minūtes un tad momentāni jāliek aukstā.
Augļiem noņem mizu, izņem kauliņus un sagriez mazākos gabalos.
Pievieno cukuru un cieti. (Ciete neļaus sulai izplūst).
Izrullē mīklu, pa vidu liec pildījumu, aizloki un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 200 grādos 40-50 min.