Augstspiediena katlā gatavots liellops ar šķelto zirņu biezeni

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Augstspiediena katlā gatavots liellops ar šķelto zirņu biezeni

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Liellopa stroganovs
     550 g
  • Olīveļļa Rimi Light
     20 g
  • Selerijas sakne
     200 g
  • Burkāni
     300 g
  • Zaļi zirnīši Rimi (saldēti)
     100 g
  • Šalotes sīpols
     2 gabali
  • Liellopa vai vistas buljons
     2.5 L

Biezenis

  • Šķeltie zirņi Rimi Basic
     300 g
  • Kartupeļi
     120 g
  • Ūdens
      pēc nepieciešamības
  • Sāls
     4 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ja gatavo mērci parastajā katlā, tad atceries, ka tev būs jāgatavo 2-3 reizes ilgāk un būs nepieciešams vairāk buljona, jo parastajā katlā tas ātrāk iztvaicē.

Sagriez seleriju sakni un burkānus strēmelītēs, šalotes sīpolu kubiņos.

Olīveļļā apcep liellopa gabaliņus, pievieno sīpolu un saknes.

Pielej buljonu un liec katlam virsū vāku. Ja tev nav buljona, izmanto ūdeni un sev iecienītākās garšvielas.

Kad sākas spiediens, samazini temperatūru uz pusi un vāri zem spiediena 20 minūtes.

Liec vārīt biezeni. Zirņiem pielej tīru ūdeni, lai tas pārklāj vismaz 2 cm un pievieno sagrieztus kartupeļus un sāli.

Vāri līdz zirņi un kartupeļi mīksti un ūdens gandrīz novārījies. Samal krēmveida biezenī. 

Ja biezenis tev šķiet par šķidru, liec to atpakaļ uz plīts un maisot iztvaicē lieko šķidrumu. 

Pasniedz biezeni kopā ar liellopa mērci.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli