Augstspiediena katlā gatavots liellops ar šķelto zirņu biezeni
-
Gatavošana 50min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Liellopa stroganovs550 g
-
Olīveļļa Rimi Light20 g
-
Selerijas sakne200 g
-
Burkāni300 g
-
Zaļi zirnīši Rimi (saldēti)100 g
-
Šalotes sīpols2 gabali
-
Liellopa vai vistas buljons2.5 L
Biezenis
-
Šķeltie zirņi Rimi Basic300 g
-
Kartupeļi120 g
-
Ūdenspēc nepieciešamības
-
Sāls4 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ja gatavo mērci parastajā katlā, tad atceries, ka tev būs jāgatavo 2-3 reizes ilgāk un būs nepieciešams vairāk buljona, jo parastajā katlā tas ātrāk iztvaicē.
Sagriez seleriju sakni un burkānus strēmelītēs, šalotes sīpolu kubiņos.
Olīveļļā apcep liellopa gabaliņus, pievieno sīpolu un saknes.
Pielej buljonu un liec katlam virsū vāku. Ja tev nav buljona, izmanto ūdeni un sev iecienītākās garšvielas.
Kad sākas spiediens, samazini temperatūru uz pusi un vāri zem spiediena 20 minūtes.
Liec vārīt biezeni. Zirņiem pielej tīru ūdeni, lai tas pārklāj vismaz 2 cm un pievieno sagrieztus kartupeļus un sāli.
Vāri līdz zirņi un kartupeļi mīksti un ūdens gandrīz novārījies. Samal krēmveida biezenī.
Ja biezenis tev šķiet par šķidru, liec to atpakaļ uz plīts un maisot iztvaicē lieko šķidrumu.
Pasniedz biezeni kopā ar liellopa mērci.