Sastāvdaļas
-
Svaigas bietes700 g
-
Kartupeļi400 g
-
Garais gurķis1 gabali
-
Zirnīši (svaigi, izlobīti vai sasaldēti un atlaidināti)2 šķipsniņa (-s)
-
Vārītas olas3 gab.
-
Etiķis 9%1 ēdamk.
-
Ūdens2.5 L
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Loki1 sauja (-s)
-
Dilles1 sauja (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bietes un kartupeļus nomazgā un izvāra gatavus. Zirnīšus izloba no pākstīm.
Vienu mazu bietīti sablenderē kopā ar ūdeni, pievienojot etiķi, kā arī sāli un piparus pēc garšas.
Izvārītās bietes un kartupeļus nomizo un sagriež vienāda lieluma kubiņos. Arī gurķi sagriež tikpat lielos gabaliņos.
Dārzeņiem pievieno zirnīšus un ar bieti sablenderēto ūdeni (izteiktākai krāsai).
Pievieno kādu sauju zaļumu – smalki sagrieztus lociņus un dilles.
Auksto zupu uz 10 minūtēm ieliek ledusskapī, lai atdziest.
Pasniedzot pievieno sagrieztas vārītas olas – vislabāk tieši pirms pasniegšanas, lai tās nezaudētu krāsu.