Sastāvdaļas
-
Auzu milti260 g
-
Lazdu rieksti30 g
-
Sālsšķipsniņa
-
Cepamais pulveris2 tējk.
-
Kanēlis0.25 tējk.
-
Apelsīna miza0.5 gab.
-
Ola1 gab.
-
Medus40 g
-
Kefīrs40 ml
-
Sviests15 g
-
Olu baltumi2 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Blenderī liec lazdu riekstus un sablendē, lai veidojas miltu konsistence (neblendē par ilgu, jo tad rieksti pārvērtīsies sviestā).
Izsijā caur sietu bļodā, kur pievieno auzu miltus, sāli, kanēli, cepamo pulveri un smalki sarīvētu apelsīna mizu. Samaisi.
Izveido centrā iedobi, tajā liec olu, pusi kefīra, medu un taukvielas.
Maisot ar rokas putojamo slotiņu, veido viendabīgu mīklu.
Kad tā kļūst stingrāka, iemaisi atlikušo kefīru.
Citā bļodā saputo olu baltumus stingrās, bet vijīgās putās un iecilā mīklā.
Sakarsē pannu, noregulē vidēju karstumu un liec cepties nelielas pankūkas.
Apgriez tad, kad apakša ir zeltaina, virspusē redzami burbulīši un pankūkas ir gandrīz izcepušās.
Pasniedz, kā vēlies – mēs ēdam ar karameli un ievārījumu vai ar mandeļu sviestu un dateļu sīrupu.