Sastāvdaļas
Putra
-
Pilngraudu auzu pārslas160 g
-
Ūdens400 ml
-
Sāls0.5 tējk.
-
Piens400 ml
Mērce
-
Apelsīns1 gab.
-
Ābols1 gab.
-
Kanēlis0.5 tējk.
-
Cukurs1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Auzu pārslas vāri sālsūdenī 3 minūtes un atstāj uzbriest.
Pa to laiku sagriez vai sarīvē ābolu pēc iespējas smalkāk.
Liec katlā, pievieno mizu no puses apelsīna, pieber cukuru un kanēli un no apelsīna izspied sulu.
Vāri, līdz āboli mīksti.
Uzbriedušajām pārslām katliņā pielej pienu un karsē, līdz putra kļūst krēmīga.
Pasniedz visu kopā siltu.