Aveņu rullīši

  • Gatavošana 2h 30min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Piens
     300 ml
  • Milti
     500 g
  • Raugs
     8 g
  • Sviests
     20 g
  • Avenes
     225 g
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 ēdamk.
  • Piparmētra
     

Glazūrai

  • Sviests
     180 g
  • Pūdercukurs
     120 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo mīklu. Bļodā ieber 8 g rauga, 1 ēd.k cukura un tēj.k. sāls.

Pievieno 300 ml silta piena. Visu samaisi.

Pievieno 500 g miltu un samaisi.
Mīklu izrullē un pārsmērē ar 20 g izkausētā sviesta.
Sagriez mīklu plānās strēmelēs.
Uz 2/3 mīklas uzliec ogas un sasmalcinātas piparmētras lapas. Pārkaisi ar 1 ēd.k cukura un 1 tējk. miltu, nedaudz iemīci mīklu.
Mīklu sarullē rullīšos, pašu galu paliec zem rullīša un liec uz plāts.
Plāti pārklāj ar pārtikas plēvi un liec rullīšus raudzēties līdz 2 stundām.
Pirms cepšanas apzied rullīšus ar sakultu olu un cepties līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī, gatavo 15 minūtes.
Pagatavo glazūru. Pie 180 g mīkla sviesta pievieno 120 g pūdercukuru. Visu kārtīgi samaisa līdz veidojas viendabīga glazūra.
Gatavos aveņu rullīšus pārlej ar glazūru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes