Aveņu siera kūka

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Aveņu mērce

  • Saldētas avenes
     300 g
  • Cukurs
     100 g
  • Ūdens
     2 ēdamk.
  • Kukurūzas ciete
     1 ēdamk.

Pamatne

  • Cepumi
     250 g
  • Sviests (izkausēts)
     120 g

Kūka

  • Baltā šokolāde
     70 g
  • Saldais krējums
     120 ml
  • Krēmsiers
     680 g
  • Pūdercukurs
     120 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Svaigas avenes
     250 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Aveņu siera kūka 

Katliņā liec avenes ar cukuru un vāri līdz avenes ir izšķīdušas. Kukurūzas cieti samaisi ar ūdeni un pievieno aveņu masai, lai mērce sabiezētu. Atdzesē.
Cepumus sadrupini un iemaisi tajos izkausētu sviestu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru un liec cepumu masu, nopresē.

60 ml saldā krējuma ar drupinātu balto šokolādi karsē, līdz šokolāde ir izkususi un izveidojusies vienmērīga masa. Atdzesē.

Lielā bļodā puto krēmsieru līdz tas ir vienmērīgs. Ieputo pūdercukuru, vaniļas cukuru un atlikušos 60 ml saldā krējuma. Beigās ieputo atdzesētu baltās šokolādes masu.
Cepumu pamatnei virsū kārto svaigas avenes un visu pārlej ar siera kūkas pildījumu. Pa virsu pārlej aveņu mērci un liec ledusskapī uz vismaz 8 h vai uz nakti.
Pasniedz ar atlikušo avenu mērci un svaigām avenēm.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli