Āzijas ķirbju biezzupa

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Saulespuķu eļļa
      cepšanai
  • Ķirbis
     1.5 kg
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ingvers
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Citronzāle
      1 gab.
  • Sarkanā karija pasta
     3 ēdamk.
  • Kokosriekstu piens
     400 ml
  • Dārzeņu buljons
     850 ml
  • Laims
     1 gab.
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Pipari
     0.5 tējk.
  • Čili pipars
      1 gab.
  • Koriandrs
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē krāsni līdz 200 °C.

Sagrieztu ķirbi liek uz cepamās pannas, pārslaka ar eļļu. Cep 25–30 min., līdz mīksts.

Pa to laiku uzkarsē katlā eļļu. Pievieno sagrieztu sīpolu, ingveru, ķiploku un citronzāli.

Sautē uz lēnas uguns, līdz sīpols kļuvis mīksts.

Pievieno karija pastu un vēl 1 min. pasautē.

Noņem no uguns.

Pievieno gatavo ķirbi, pielej kokosriekstu pienu (atstājot dažas karotes pasniegšanai) un buljonu.

Ar blenderi viendabīgi sablenderē. 

Liek atpakaļ sildīties.

Pēc garšas pievieno sāli, piparus, laima sulu un cukuru.

Dekorē ar atlikušo kokosriekstu pienu, čili un koriandru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli