Sastāvdaļas
-
Palieli baklažāni3 gabali
-
Grieķu jogurts50 g
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Tahini jeb sezama sēkliņu pasta2 Ēdamkarote
-
Olīveļļa Extra Virgin20 ml
-
Citrona sula1 ēdamk.
-
Citrona miziņa, smalki sarīvēta1 šķipsniņa (-s)
-
Kumīna pulveris0.2 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uz grila (vai krāsnī 210 grādos) liec veselus baklažānus un grilē vai cep apmēram 40 min-1 stundu, atkarīgs no karstuma un baklažānu izmēra.
Noņem, atdzesē pilnībā un novelc mizu.
Sakapā baklažānus, cik vien smalki vari, putrā.
Ķiploku izspied caur ķiplokspiedi. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas un samaisi.
Ļauj ievilkties dažas stundas un pasniedz, uzlejot eļļu un uzberot pētersīļus.