Sastāvdaļas
-
Baklažāns4 gabali
-
Olīveļļa pirmā spieduma100 ml
-
Koriandrs1 bunte (-s)
-
Citrons1 gab.
-
Ķiploks2 gabali
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Baklažānus sadursti ar nazi mizā, lai tiem tiek klāt gaiss.
Liec krāsni kopā ar veseliem ķiplokiem 200 grādos, uz 40 minūtēm.
Kad baklažāni gatavi, tad tos nomizo, tā pat arī ķiplokus.
Sagrieztos baklažānus un ķiplokus vari likt blenderī vai smalki uzkapā uz virtuves dēlīša.
Pievieno klāt olīveļļu, citrona sulu un sāli.
Visu samaisi un pasniedz ar svaigu kinzu.