Bagete

  • Gatavošana 9h 15min
  • Viegli
Bagete
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti
     500 g
  • Dzīvais raugs
     14 g
  • Ūdens
     360 ml
  • Sāls
     10 g
  • Medus
     30 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visas sastāvdaļas jauc kopā bļodā vai maizes mīcītājā.

Visu vienmērīgi izmīci un liec bļodā zem pārtikas plēves ledusskapī uzraudzēties (uz nakti).

Nākamajā dienā ņem ārā un mīklu sadali 3 vienādās daļās.

Mīklu izspaidi uz galda virsmas, kur nedaudz pabērti milti, lai mīkla nelīp klāt.

Tad katru daļu vairākas reizes izspaidi, pārlokot mīklu uz pusēm katru reizi.

Beigās izveido nelielu kukulīti un liec zem dvieļa istabas temperatūrā uzraudzēties (aptuveni 40 minūtes).

Kad mīkla uzrūgusi, tad to izmīci un satin, pārlokot un izrullējot garā desā.

Liec vēlreiz uzraudzēties zem dvieļa istabas temperatūrā (15 minūtes).

Mīklā ar asu nazi vai žileti iegriez gareniski 3 līnijas.

Krāsni uzsildi uz 230 grādiem, krāsns apakšā liec trauku ar ūdeni.

Tad mīklu liec cepties krāsnī (uz 25 minūtēm).

Kad bagetes izceptas, tad tās ņem ārā un ļauj atpūsties pirms pasniegšanas (10 minūtes).

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes