Sastāvdaļas
-
Kviešu milti500 g
-
Dzīvais raugs14 g
-
Ūdens360 ml
-
Sāls10 g
-
Medus30 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Visas sastāvdaļas jauc kopā bļodā vai maizes mīcītājā.
Visu vienmērīgi izmīci un liec bļodā zem pārtikas plēves ledusskapī uzraudzēties (uz nakti).
Nākamajā dienā ņem ārā un mīklu sadali 3 vienādās daļās.
Mīklu izspaidi uz galda virsmas, kur nedaudz pabērti milti, lai mīkla nelīp klāt.
Tad katru daļu vairākas reizes izspaidi, pārlokot mīklu uz pusēm katru reizi.
Beigās izveido nelielu kukulīti un liec zem dvieļa istabas temperatūrā uzraudzēties (aptuveni 40 minūtes).
Kad mīkla uzrūgusi, tad to izmīci un satin, pārlokot un izrullējot garā desā.
Liec vēlreiz uzraudzēties zem dvieļa istabas temperatūrā (15 minūtes).
Mīklā ar asu nazi vai žileti iegriez gareniski 3 līnijas.
Krāsni uzsildi uz 230 grādiem, krāsns apakšā liec trauku ar ūdeni.
Tad mīklu liec cepties krāsnī (uz 25 minūtēm).
Kad bagetes izceptas, tad tās ņem ārā un ļauj atpūsties pirms pasniegšanas (10 minūtes).