Baklažāni, ķirbis un kabacis ar Ajvar mērci

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Baklažāni, ķirbis un kabacis ar Ajvar mērci
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Baklažāns
     150 g
  • Pudeļķirbis
     150 g
  • Kabacis
     150 g
  • Ajvar mērce ICA ar grilētu papriku un baklažāniem
     350 g
  • Lazdu riekstu eļļa
     100 ml
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Baklažāni, ķirbis un kabacis ar Ajvar mērci

Baklažānu, pudeļķirbi un kabaci apsāli, ierīvē ar ķiploku un apslaki ar lazdu riekstu eļļu.
Liec krāsnī cepties 200 grādos uz 25 minūtēm.
Gatavo Ajvar mērci uzsildi mērču katlā.
Visu pasniedz kā piedevu pie cepeša vai kā pamatēdienu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes