Baklažānu salāti

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Baklažānu salāti

Sastāvdaļas

  • Baklažāns
     1 gabali
  • Tomāti (vēlams krāsaini)
     2 gabali
  • Mazs sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Sāls, pipari
      Pēc garšas
  • Paprikas pulveris
      Pēc garšas
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Citrona sula
     0.5 tējk.
  • Kazas siers
     100 g
  • Grauzdētas sezama sēkliņas
     30 g
  • Grauzdēti pekanrieksti vai valrieksti
     60 g
  • Ķirbju eļļa
     20 g
  • Olīveļļa cepšanai
     
  • Dīgsti dekoram
     1 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Svaigi un sātīgi salāti katrai gaumei!

Sagriez baklažānu, sīpolu un ķiploku mazos gabaliņos.
Katliņā apcep sīpolu un ķiploku olīveļļā, līdz tie kļūst zeltaini.
Pievieno baklažānu un turpini cept, līdz tas kļūst mīksts.
Sagriez tomātus gabaliņos un pievieno baklažānam. Pievieno garšvielas un citronu sulu.
Kārto to visu traukā, pārkaisi ar grauzdētiem riekstiem, virsū kārto kazas sieru.
Pārkaisi ar paprikas pulveri un grauzdētām sēkliņām.
Pārslaki ar ķirbju eļļu, dekorē ar dīgstiem un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Kartupeļu ligzdiņas

20min • Viegli

Mozzarella zaķis

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes