Baklažānu tornis

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Baklažānu tornis
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pagatavošanai

  • Baklažāns
     1 gabali
  • Cukīni
     1 gabali
  • Tomāti
     2 gabali
  • Bazilika pesto
     100 g
  • Tomātu mērce
     200 g
  • Rīvets mocarellas siers
     150 g

Panējumam

  • Vistas olas
     1 gabali
  • Sāls
     
  • Kviešu milti
     4 ēdamk.
  • Neitrālas garšas eļļa
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez baklažānu, cukīni un tomātus šķēlēs.

Sajauc panējumu. Sakul olu ar sāli un miltiem, pievieno ūdeni. Mīklai jābūt skābā krējuma konsistencē.

Baklažāna un cukīni ripiņas apcep, panētus mīklā. Cep ietaukotā pannā no abām pusēm.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Kārto torņus.

Cepešpannā liec 1 tējk. tomātu mērces, baklažāna šķēli, pesto, nedaudz siera, cukīni, tomātu mērci, sieru, tomāta šķēli un atkal sieru. Protams, vari izveidot arī savu torņa versiju.

Cep 12 minūtes, pasniedz siltu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Dārzeņu sacepums

45min • Viegli