Sastāvdaļas
Karstvīns
-
Riesling vīns750 ml
-
Kanēļa standziņa1 gab.
-
Krustnagliņas5 gab.
-
Kardamona pāksts5 gab.
-
Apelsīns (ar visu mizu)1 šķēlīte (-s)
-
Anīsa zvaigznīte1 gab.
-
Ingvers1 šķēlīte (-s)
-
Medus2 ēdamk.
Pasniegšanai
-
Brendijs (ja vēlies)50 ml
-
Gaišās rozīnespēc garšas
-
Indijas riekstipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Karstvīns garšo lieliski arī izmantojot baltvīnu. Izmēģini!
Katliņā uzkarsē visas sastāvdaļas, bet neuzvāri. Ļauj ievilkties zem vāka.
Pirms pasniegšanas nokās. Ja dzērienu gribas mazliet kreptīgāku, pielej 50 ml brendija.
Papildini ar gaišajām rozīnēm un Indijas riekstiem un pasniedz.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.