Baltās šokolādes fondants

  • Gatavošana 3h 40min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Fondantam

  • Baltā šokolāde
     200 g
  • Sviests
     100 g
  • Cukurs
     100 g
  • Olas
     5
  • Milti
     110 g

Mērcei

  • Saldētas dzērvenes
     400 g
  • Cukurs
     100 g
  • Malts kanēlis
     1 ēdamk.

Dekoram

  • Ogas
      pēc izvēles
  • Piparmētru lapiņas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā izkausē šokolādi kopā ar sviestu.

Citā traukā sajauc olas ar cukuru. Pielej klāt izkausēto šokolādi.

Pievieno masai miltus un visu kārtīgi izmaisa.

Ielej trauciņos baltās šokolādes masu un liek saldētavā uz vismaz 3 stundām.

Ņem mazos keksu trauciņus un no iekšpuses iesmērē ar sviestu.

Ņem ārā trauciņus no saldētavas un liek cepties 18 minūtes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos. Šādi malas keksiņam apcepsies, bet vidus izkusīs un masa varēs iztecēt.

Izņem no cepeškrāsns un atdzesē 5 minūtes.

Ogas sajauc ar cukuru un kanēli un uzvāra. Ja vēlas viendabīgāku, tad masu var sablenderēt, pievienojot pikuci sviesta krēmīgumam.

Fondantu pasniedz siltu kopā ar mērci un ogām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli