Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Mencas fileja500 g
-
Bambusa iesmi4-8 gab.
Marināde
-
Gaišā sojas mērce20 ml
-
Olīveļļa20 ml
-
Sezama sēklu eļļa10 ml
-
Laima sula1 ēdamk.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Ingvers0.5 tējk.
-
Čili pipari1 tējk.
-
Sezama sēklas1 ēdamk.
-
Cukurspēc garšas
-
Koriandrs1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sajauc marinādi un liec marinēties gabalos sagrieztu mencas fileju.
Šai marinādei derēs jebkura baltās zivs fileja.
Marinē vismaz 10 minūtes, var arī ilgāk.
Tad spraud zivi uz izmērcētiem iesmiņiem un grilē 2–3 minūtes no katras puses.