Sastāvdaļas
Kroketes
-
Baltās zivs fileja400 g
-
Kartupeļi200 g
-
Ķiploku pulveris1 tējk.
-
Citrons1 gabali
-
Vistas olas2 gabali
-
Rīvēts parmezāns40 g
-
Panko (rīvmaize)200 g
-
Kviešu milti2 ēdamk.
-
Eļļa vārīšanai1 L
Piedevas
-
Ķiršu tomāti600 g
-
Extra virgin olīveļļa1 ēdamk.
-
Medus1 ēdamk.
-
Sāls
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Svaigs timiāns1 sauja (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ātri pagatavojamas zivs kroketes, kas garšos visai ģimenei.
Samaļ vai smalki sakapā zivs fileju.
Sastampā kartupeļus.
Sajauc kartupeļus ar zivi, pieliec vienu olu. Pieber ķiploku pulveri, parmezānu, pievieno 1‒2 ēdamk. rīvmaizes. Pierīvē citrona miziņu un pieber sāli. No masas izveido bumbiņas, lielākas vai mazākas.
Bumbiņas liec miltos, tad apviļā sakultā olā un visbeidzot panko (rīvmaizē). Uzkarsē eļļu līdz 170 grādiem un novāri kroketes līdz gatavībai. Ja neesi pārliecināts, ka kroketes izvārījušās pilnībā, liec nedaudz karsēties cepeškrāsnī.
Paralēli gatavo tomātus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Tomātus sagriez uz pusēm, pievieno eļļu, ķiplokus, timiānu un medu. Cep 10 minūtes.
Pasniedz kroketes kopā ar siltiem ķiršu tomātiņiem.