Sastāvdaļas
-
Piens Rimi0.5 L
-
Sāls0.5 tējk.
-
Sviests70 g
-
Itāļu garšvielas Selection by Rimi1 tējk.
-
Sparģeļu milti1 ēdamk.
-
Baltie sparģeļi mini400 g
-
Siers Mozzarella (sarīvēts)100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gardām ģimenes pusdienām
Gatavo balto mērci. Uzsildi pienu ar sāli. Citā katliņā izkausē sviestu, pievieno garšvielas un iemaisi.
Pievieno miltus un, ar putojamo slotiņu maisot, applaucē tos.
Lēnām pievieno siltu pienu, līdz mērce sabiezē.
Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
Cepamajā traukā izkārto sparģeļus, pārlej ar mērci, pārber ar sieru un cep krāsnī 15-20 minūtes, līdz sacepums gatavs. Pasniedz.