Sastāvdaļas
-
Mandeļu skaidiņas40 g
-
Rudzu maize Ķelmēni2 šķēlīte (-s)
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Olas4 gab.
-
Baltie sparģeļi500 g
-
Hollandaise mērce4 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uz karstas pannas liec mandeļu skaidiņas un maisot nedaudz apcep, kamēr zeltainas, ieber traukā.
Tikmēr blenderī liec maizi un sablendē rupjās drupačās.
Uz tās pašas karstās pannas liec cepties maizi, kamēr viegli kraukšķīga (ik pa laikam pamaisi). Izņem ārā, pieliec ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi) un iemasē ar pirkstiem.
Paralēli novāri olas, lai tās ir cietas (ap 5-6 minūtes no brīža, kad ūdens sāk burbuļot).
Atdzesē aukstā ūdenī.
Pārgriez uz pusēm vertikāli un ar mazo karotīti izņem dzeltenumu.
Uzvāri ūdeni, un, kad tas sāk burbuļot, pieliec tējkaroti sāls un liec iekšā nomizotus sparģeļus.
Pavāri 2 minūtes, izcel ārā ar putu karoti un uzreiz liec ledusaukstā ūdenī.
Liec traukā sparģeļus, pa virsu liec hollandaise mērci, uzber rupjmaizes drupačas, olas dzeltenumus un mandeļu skaidiņas. Pasniedz.