Baltvīnā sautēta karpa ar dārzeņu spageti

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Baltvīnā sautēta karpa ar dārzeņu spageti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Karpa
     1 gab.
  • Sviests
     70 g
  • Olīveļļa
      cepšanai
  • Sāls, citronpipari
      pēc garšas
  • Burkāns
     1 gab.
  • Selerijas sakne
     0.5 gab.
  • Pētersīļa sakne
     1 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Kolrābis
     1 gab.
  • Baltvīns
     200 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Baltvīnā sautēta karpa ar dārzeņu spageti – viegls, aromātisks ēdiens, kas apvieno svaigus dārzeņus un zeltainu zivi, radot izsmalcinātu Vidusjūras garšu.

Noņem karpai zvīņas, izfilē, pārkaisi garšvielas. Sagriez zivi gabaliņos.
Karpu apcep sviestā un eļļā no abām pusēm aptuveni 2 minūtes, līdz tā kļūst zeltaina, bet nav pilnīgi gatava.
Dārzeņus sagriez garenās spageti līdzīgās smalkās strēmelēs, pievieno garšvielas, apcep sviestā un eļļā.
Uz dārzeņiem kārto karpas gabaliņus, pārlej baltvīnu un sautē, līdz dārzeņi un zivs ir gatavi.
Pirms pasniegšanas pārkaisi ar zaļumiem.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Klasiskie Fish & Chips

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mozzarella zaķis

10min • Viegli