Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Banānu mafini
-
Gatavošana 45min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Pekanrieksti100 g
-
Milti230 g
-
Cukurs150 g
-
Cepamais pulveris1 tējk.
-
Soda0.5 tējk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Vaniļas cukurs1 tējk.
-
Kanēlis1 tējk.
-
Olas2 gab.
-
Sviests115 g
-
Banāni300 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru, izbārsta riekstus un cep 8 minūtes.
Riekstiem ļauj atdzist un sagriež tos smalkākos gabalos.
Lielā bļodā samaisa cukuru, miltus, cepamo pulveri un sodu, sāli, kanēli, vaniļas cukuru un sagrieztos riekstus.
Visu kārtīgi samaisa.
Citā bļodā iesit olas un tās nedaudz sakuļ.
Pievieno izkausētu sviestu, sastampātus banānus un visu samaisa.
Masu lej sauso sastāvdaļu bļodā un iemaisa, līdz tā kļūst vienmērīga.
Mīklu sadala mafinu formiņās un liek cepties 20-25 minūtes.
Ar koka kociņu pārbauda mafina gatavību – ja tam nepielīp mīkla, mafini ir gatavi.
Pasniedz siltus.