Sastāvdaļas
-
Banāni (nogatavojušies)3 gab.
-
Milti375 g
-
Olas3 gab.
-
Sviests170 g
-
Vaniļas pāksts1 gab.
-
Kefīrs300 ml
-
Cukurs300 g
-
Piparkūku garšviela3 ēdamk.
-
Soda1 tējk.
-
Cepamais pulveris1 tējk.
-
Valrieksti100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mikserī liec sviestu (istabas temperatūrā) ar cukuru un sēklām no vaniļas pāksts – saputo līdz krēmīgs.
Tad pievieno klāt olas un vēl 2 minūtes uzputo.
Miltus sajauc kopā ar sodu, cepamo pulveri un piparkūku garšvielu.
Banānus sagriez smalkākos gabalos, pievieno mikserī un uzjauc līdz vienmērīgai konsistencei.
Tad pievieno kefīru un miltus.
Visu sajauc kopā un pievieno valriekstus.
Krāsni uzsilda uz 180 grādiem, sagatavo terīni iesmērējot ar sviestu.
Masu lej terīnē un liek uz 45 minūtēm cepties.
Kad maize izcepusies, tad to izņem ārā un atstāj atdzesēties vismaz uz pusstundu.