Banānu un kokosriekstu pankūkas ar fizāļu sīrupu

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Banānu un kokosriekstu pankūkas ar fizāļu sīrupu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pankūkām

  • Banāni
     2 gabali
  • Kokosriekstu milti (var izmantot arī citus)
     130 g
  • Kukurūzas ciete
     15 g
  • Augu dzēriens
     100 ml
  • Malts kanēlis
     1 tējk.
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Eļļa
     1 Cepšanai

Mērcei

  • Fizāļi
     1 paciņa (-s)
  • Brūnā cukura sīrups
     100 g
  • Citrona sula
     1 ēdamk.
  • Ūdens
     20 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nesteidzīgos ikdienas rītus iesāc uz saldas nots, brokastīs pagatavojot banānu un kokosriekstu pankūkas. Šīs gardās mini pankūciņas var viegli pagatavot, un lielisku saldumu cukura vietā piešķirs saldais auglis - banāns.

Sastampā ar dakšiņu vai samal blenderī banānus. Banānu masai liec klāt augu dzērienu, kanēli, cepamo pulveri, miltus un kukurūzas cieti.
Samaisi un ļauj masai atpūsties aptuveni 3 minūtes.
Ja mīkla kļuvusi pārāk bieza, pievieno nedaudz augu dzēriena, lai mīkla būtu bieza krējuma konsistencē.
Pankūkas cep ieeļļotā un vidēji karstā pannā no abām pusēm, līdz tās kļūst brūnas.
Gatavo silto fizāļu mērci
Griez fizāļus uz pusēm. Katliņā lej cukura sīrupu, pievieno citrona sulu un ūdeni.
Liec katliņā fizāļus un vāri, līdz fizāļi kļūst mīksti.
Pasniedz ar pankūkām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes