Bazilika pīrāgs ar fetas sieru un olīvām

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Bazilika pīrāgs ar fetas sieru un olīvām

Sastāvdaļas

Pīrāga mīkla

  • Kviešu milti
     200 g
  • Sviests vai margarīns
     150 g
  • Baziliks
      pēc garšas
  • Svaigs rīvēts parmezāns
     85 g
  • Ūdens
     50 ml

Pildījums

  • Tomāti
     2 gab.
  • Melnās olīvas bez kauliņiem
     240 g
  • Baziliks
      pēc garšas
  • Siers Feta
     150 g
  • Olas
     4 gab.
  • Piens
     300 ml
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Melnie pipari
     2 šķipsniņa (-s)
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bazilika pīrāgs ar fetas sieru un olīvām ir lieliski piemērots vakariņām, bufetes galdam vai piknikam. Veģetārā pīrāga pildījumā ir fetas siers, olīvas, tomāti un baziliks, kas veido pasakainu garšu salikumu.
Pildījums: Tomātus sagriež šķēlēs un uz brīdi novieto uz papīra dvieļa, lai uzsūktu mitrumu. Kārtīgi notecina olīvas.
Pīrāga mīkla: Virtuves kombainā samaisa miltus, taukvielu, bazilika lapas un parmezānu. Pievieno ūdeni un ātri iemaisa mīklā. Mīklu liek ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225°C temperatūrai.
Mīklu klāj lielā, platā pīrāga veidnē (ap 28–30 cm). Pīrāga pamatni apcep krāsnī aptuveni 10 minūtes.
Pildījums: Samazina temperatūru līdz 200°C.
Sakapā baziliku. Uz pīrāga pamatnes liek tomātu šķēles. Apkaisa ar baziliku un drupinātu fetas sieru. Izklāj olīvas. Olas sakuļ kopā ar pienu, sāli, pipariem un saspiestu ķiploku. Olu masu pārlej pildījumam. Cep aptuveni 35 minūtes vai kamēr olu masa ir sacietējusi. Laiku var koriģēt atkarībā no veidnes lieluma.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes