Bekonā cepts Brī siers ar rozmarīnu

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Bekonā cepts Brī siers ar rozmarīnu

Sastāvdaļas

  • Siers Brie
     500 g
  • Auksti kūpināts bekons
     50 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Rozmarīns
     1 šķipsniņa (-s)
  • Kaperi (mazie)
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
     3 Ēdamkarote
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Cepampapīrs
      pēc nepieciešamības

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vispirms sagatavo aromātisko eļļu siera cepšanai:
Piestā saberž sāli un melnos piparus – tos šoreiz ņem mazliet vairāk, jo tie dos aromātu. Sasmalcinātajām garšvielām pievieno arī 3 ķiploka daiviņas un saberž kopā ar sāli. Pievieno 3 ēdamkarotes olīveļļas, vēlreiz visu saberž, līdz izveidojas tāda kā putriņa. Visbeidzot pievieno rozmarīna lapiņas un mazliet paberž tās piestā, lai rozmarīna aromāti „atmostas”.

Pusi gatavās garšvielu masas klāj uz cepampapīra – tādā diametrā, cik plats siers, ko ceps. Garšaugu masai pa virsu klāj 3 šķēles bekona, virsū uzliek brī siera rituli, kam pāri klāj atlikušo garšaugu masu un kārto 3 bekona šķēles.

Starp bekona šķēlēm iestiprina veselu svaigu rozmarīna zariņu. Lai uzkodai dotu arī nedaudz skābenās garšas, visam virsū uzber dažus kaperus. Bekons kļūs kraukšķīgs, tajā iesūksies garšaugu maisījuma aromāts no apakšas, savukārt sierā rozmarīna aromāts iekļūs no augšpuses.

Sieru cep 180°C temperatūrā apmēram 10-15 minūtes. Uzkoda ir gatava, kad no bekona patecējuši ārā tauki un siers sāk mazliet kust. 

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Hačapuri

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes