Sastāvdaļas
-
Kūpināts bekons100 g
-
Cūkas lāpstiņa bez kaula1 kg
-
Sāls gaļai1 tējk.
-
Melnie pipari2 ēdamk.
-
Medus1 ēdamk.
-
Krāsainie burkāni1 kg
-
Kālis1 gab.
-
Vīnogu kauliņu eļļa3 ēdamk.
-
Sāls dārzeņiem0.5 tējk.
-
Citrona miziņa1 gab.
-
Rozmarīns2 zariņi
-
Ķiploks1 gabali
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Garšo pēc svētkiem!
Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Cūkas lāpstiņas gaļas gabalu ierīvē ar sāli, pipariem un medu.
Uz darba virsmas izklāj folijas loksni. Uz folijas izveido bekona „paklāju” tik garu un platu, lai varētu ierullēt cūkas lāpstiņas gabalu. Ietin gaļu bekonā un folijā. Liec čuguna katlā ar vāku, pielej 200 ml ūdens un cep krāsnī 1,5 h.
Pa to laiku sagatavo saknes. Notīri vai vienkārši nomazgā burkānus un kāli un sagriez mazākos, vienādos gabalos. Ieber cepamajā pannā, pielej eļļu, pārkaisi ar sāli un pievieno rozmarīnu un ķiploku ar visu mizu. Dārzeņus liec cepties
Dārzeņus liec cepties 40 minūtes pirms cepeša gatavošanas beigām, lai visu pagatavotu kopā.
Izņem no krāsns un pasniedz.