Sastāvdaļas
-
Ķiršu vai plūmju tomāti250 g
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Balzamiko etiķis1.5 tējk.
-
Meduspēc garšas
-
Bazilika lapas1 sauja (-s)
-
Sīpols1 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Citronu sula0.5 gab.
-
Beluga lēcas Rimi Planet100 g
-
Siers Mozzarella125 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vāri beluga lēcas 25-30 minūtes.
Cepamtraukā liec tomātus, pievienojot olīveļļu, balzamiko etiķi, medu (pēc garšas) un bazilika lapas.
Cep tomātus krāsnī 10 minūtes 200°C.
Tikmēr sagrieztu sīpolu sajauc ar sāli, citrona sulu un mazliet (aptuveni ½ tējkarotes) medus.
Atdzesē tomātus.
Uz novārītajām lēcām kārto tomātus, sīpolus un mozzarella sieru un pasniedz.