Belugas lēcu un ceptu sakņu salāti

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti
Belugas lēcu un ceptu sakņu salāti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Belugas lēcas
     200 g
  • Burkāni
     5 gab.
  • Bietes
     4 gabali
  • Sāls
      pēc garšas
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Jaukto lapu salāti Rimi (pēc izvēles)
     100 g
  • Bazilika pesto
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Fetas siers Rimi Planet
     150 g
  • Citrons
     0.5 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Belugas lēcu un ceptu sakņu salāti

Novāri lēcas, kā norādīts uz iepakojuma.
Nomizo burkānus un bietes.
Sagriez mazākos gabalos un liec cepamtraukā, alej ar eļļu, pieber sāli.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos 20–30 minūtes, tas atkarīgs no sagriezto sakņu gabalu lieluma.
Atdzesē un samaisi ar lēcām.
Pievieno jauktās salātu lapas un fetas sieru.
Pesto sajauc ar eļļu un citrona sulu, pārlej salātiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes