Berlīneri ar pildījumu

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Milti
     360 g
  • Silts piens
     140 ml
  • Sausais raugs
     20 g
  • Sviests
     40 g
  • Cukurs
     35 g
  • Ola
     1 gab.
  • Olas dzeltenumi
     2 gab.
  • Sāls
     0.25 tējk.
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Eļļa (cepšanai)
     1 L
  • Ievārījums (bez gabaliņiem)
     150 g
  • Cukurs (apviļāšanai)
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Berlīneri ar pildījumu

Bļodā ber miltus, cukuru, sāli un sauso raugu.
Pievieno siltu pienu, izkausētu sviestu, olu un olu dzeltenumus un vaniļas cukuru.
Visu kārtīgi samīci un liec raudzēties uz 45 minūtēm līdz mīkla ir dubultojusies.
Mīklu sadali vienādos gabaliņos un saveļ vienādas, gludas bumbiņas (vislabāk to darīt uz galda).
Saveltās bumbiņas liec uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un atkal raudzē, pārklājot ar dvielīti.
Kad bumbiņas uzrūgušas, tās atstāj uz 10 minūtēm, lai nedaudz apkalstu.
Katlā uzkarsē cepamo eļļu.
Sagatavo pildījumu konditorejas maisiņā un uz šķīvja uzber cukuru.
Kad eļļa ir uzkarsusi, liec pāris virtuļus un cep 3 minūtes ar uzliktu vāku, tad virtuļus apgriez un cep no otras puses vēl 3 minūtes.
Tad vēlreiz, no katras puses pa 2 minūtēm.
Virtuļus izņem no katla, notecini eļļu un uzreiz apviļā cukurā.
Piepildi virtuļus ar pildījumu kamēr tie vēl ir silti, pēc tam ļauj tiem atdzist.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes