Sastāvdaļas
Kūka
-
Olas baltumi (vai 6 olu baltumi)220 g
-
Pūdercukurs300 g
-
Ogu etiķis2 ēdamk.
-
Kukurūzas ciete2 ēdamk.
Krēms
-
Kukurūzas ciete2 ēdamk.
-
Olas dzeltenumi6 gab.
-
Cukurs120 g
-
Piens 3.5%250 ml
-
Krēmsiers ICA300 g
-
Filēti apelsīni dekorācijai4 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem ventilatora režīmā.
Ar mikseri maksimālā ātrumā sakul olas baltumus, lēnām pievienojot pūdercukuru.
Jāputo vismaz 10 minūtes. Izmantojot koka vai konditorejas lāpstiņu, iecilā cieti, tad etiķi. Izveido kūkas formu, liec uz cepamā papīra.
Samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 110 grādiem un cep kūku 1 stundu 50 minūtes. Atdzesē.
Tikmēr pagatavo krēmu. Olu dzeltenumus ar cukuru, cieti un pienu sildi ūdens peldē, līdz krēms sabiezē. Atdzesē. Saputo, pievienojot krēmsieru. Dekorē ar apelsīna filejām.