Bezē torte ar ķiršiem

  • Gatavošana 2h 30min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Bezē kārtām

  • Olas baltums
     3
  • Pūdercukurs
     150 g
  • Ābolu etiķis
     1 ēdamk.
  • Kukurūzas ciete
     1 ēdamk.

Krēmam

  • Krēmsiers
     500 g
  • Cukurs
     160 g
  • Citrons
     1 ēdamk.
  • Saldais krējums
     250 ml

Ievārījumam

  • Saldēti ķirši
     400 g
  • Kukurūzas ciete
     1.5 ēdamk.
  • Ūdens
     200 ml
  • Cukurs
     3 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Karsē cepeškrāsni 150 grādos ventilatora režīmā.

Ar mikseri maksimālajā ātrumā kul olas baltumus, lēnām pievienojot pūdercukuru. Puto vismaz 10 minūtes.
Izmantojot konditorijas lāpstiņu iecilā cieti, tad etiķi.
Uz cepamās pannas ieklāj cepampapīru un izveido kūkas formas.
Cepeškrāsnī samazini temperatūru līdz 110 grādiem un liec cept bezē 1 h 25 min.
Paralēli pagatavo maskarpones krēmu, savienojot visas sastāvdaļas un saputojot biezā krēmā.
Pagatavo ķiršu mērci. Katlā karsē ķiršus ar ūdeni un cukuru, pievieno kukurūzas cieti, kas sajaukta ar aukstu ūdeni.
Kad mērce sabiezē, atdzesē to.
Torti kārto kārtās liekot bezē, krēmu un ķiršu ievārījumu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes